GRESSKAR FRA GUBBERUD GÅRD
Våre gresskar er usprøyta, kortreiste og smaker godt.
Høysesong: Høsten
BESTILLE PRODUKT?
BARNAS GRESSKARKAKE:
INGREDIENSER:
Langpanne
200 g gresskarmos
2 egg
50 g havremel
30 g kokosmel (evt. mer havremel)
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
30 g sukrin gold
20 g sukin+evt. litt vann
FREMGANGSMÅTE:
Lag gresskarmos av ca. 1/2 butternutgresskar. Skrell og fjern stein, fruktkjøttet i terninger. Kok, bak i ovnen eller mikro til det er mørt. Sistnevnte går kjappest og var min metode denne gangen. Mos til en jevn og klumpfri gresskarmos, det skal bli ca. 200 g.
Miks sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster evt. med vatn heilt til slutt for å få riktig konsistens. Hell røra i en liten kakeform på 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm diameter. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Bruk gjerne mindre form eller doble oppskrifta om du ønsker det. Kaka blir ganske lav.
(LÅNT: http://lms.smartiweb.no/gresskarkake/)