GRESSKAR FRA GUBBERUD GÅRD

 

Våre gresskar er usprøyta, kortreiste og smaker godt.

 

Høysesong: Høsten

 

BESTILLE PRODUKT?

 

BARNAS GRESSKARKAKE:

INGREDIENSER:

Langpanne

 

200 g gresskarmos

2 egg

50 g havremel

30 g kokosmel (evt. mer havremel)

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

30 g sukrin gold

20 g sukin+evt. litt vann

 

 

 

FREMGANGSMÅTE:

Lag gresskarmos av ca. 1/2 butternutgresskar. Skrell og fjern stein, fruktkjøttet i terninger. Kok, bak i ovnen eller mikro til det er mørt. Sistnevnte går kjappest og var min metode denne gangen. Mos til en jevn og klumpfri gresskarmos, det skal bli ca. 200 g.

 

Miks sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster evt. med vatn heilt til slutt for å få riktig konsistens. Hell røra i en liten kakeform på 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm diameter. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

 

Bruk gjerne mindre form eller doble oppskrifta om du ønsker det. Kaka blir ganske lav.

 

(LÅNT: http://lms.smartiweb.no/gresskarkake/)

Gubberud Gård er et småbruk beliggende på Stavsjø, nærmere bestemt Mengsholvegen 385.